Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σε τροχιά υλοποίησης το "Νέο Εμπορικό λιμάνι"

Από τη δεκαετία του 1990 υπήρχε και μεταφέρεται κάθε χρόνο στο προϋπολογισμό του Υπουργείου Υποδομών, χρηματικό ποσό ύψους 400.000 περίπου ευρώ για την εκπόνηση μελέτης με σκοπό τη μεταφορά του Εμπορικού Λιμανιού από τη Παροικιά. Πιο συγκεκριμένα αφορά τη μελέτη για την εναλλακτική θέση μετά τις ενστάσεις και την απόρριψη του Μώλου, δηλαδή στη περιοχή Καμινάκη.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, ως Υπουργός Υποδομών, έδωσε την εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να προβούν στην "ενεργοποίηση" του κωδικού αυτού (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). Στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν εντολή στην εργολήπτρια μελετητική εταιρεία "ECOS Μελετητική ΑΕ" για τα παρακάτω:

Το 1ο στάδιο, διαρκεί τρεις μήνες και περιλαμβάνει:
1)  Προβλέψεις κίνησης
2)  Σχεδιασμό της προτεινόμενης διάταξης λιμένα

Το 2ο στάδιο, διαρκεί τέσσερις μήνες και περιλαμβάνει:
1)  Κυματική μελέτη,
2)  Ακτομηχανική θεώρηση,
3)  Προγραμματικό Σχέδιο (Master Plan)
4)  Φάκελος Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ)


Αυτές τις ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία "ECOS ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΑΕ", για την ολοκλήρωση των δύο πρώτων απαραίτητων σταδίων ώστε να φτάσουμε στο τελικό μας στόχο, την ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ από την ΠΑΡΟΙΚΙΑ!

Κάποιοι μας αμφισβήτησαν περιπαίζοντάς μας πως δεν έχουμε κάνει τίποτα για το "Νέο Εμπορικό Λιμάνι". Εμείς όμως παραμείναμε σιωπηροί. Δεν απαντήσαμε με λόγια..  Ελπίζουμε όμως τώρα να χαίρονται με τις θετικές εξελίξεις. Αναμένουμε λοιπόν μία ανακοίνωση με την οποία θα εκφράζουν την ειλικρινή τους χαρά...

Η Δημοτική Αρχή απαντάει πάντοτε μόνο με ΕΡΓΑ και ΠΡΑΞΕΙΣ!
Το αποτέλεσμα των πράξεων μας είναι πως
  το "Νέο Εμπορικό Λιμάνι" μπαίνει σε οριστική τροχιά υλοποίησης.


"Mr Λακκούβας" & Εμπορικό Λιμάνι

Τελειωμό δεν έχουν, η νοσηρή φαντασία και τα κατασκευασμένα ψέμματα του "Mr Λακκούβα"... Έτσι μετά τα περί "λακκούβας" για το Νέο Αεροδρόμιο Πάρου και τον συνεχή εξευτελισμό του, τις τελευταίες ημέρες παίχτηκε ένα ακόμη σενάριο νοσηρής φαντασίας, στη φημισμένη πλέον σειρά: "Τα ψέμματα του Mr Λακκούβα".

Κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα πολλά γράφτηκαν - ειπώθηκαν για την υπόθεση του Εμπορικού Λιμανιού και την αίτηση της εταιρείας του κ. Ρήγα για παράταση των εργασιών φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών.  Η παράταξη μας και ο Δήμαρχος κ. Βλαχογιάννης παρέμειναν σιωπηροί, μη θέλοντας να ρίξουν "λάδι στη φωτιά". Τώρα όμως που έπεσαν οι τόνοι, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:


ΤΟ ΨΕΜΜΑ

Ο "Mr Λακκούβας" έγραψε σε πρόσφατο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του, ότι δήθεν στήθηκε το "μεγάλο κόλπο" (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) μεταξύ του Δημάρχου Πάρου και του κ. Ρήγα.. Ποιο ήταν όμως το συγκεκριμένο δήθεν "μεγάλο κόλπο";;
  • Τα ψέμματα του "Mr Λακκούβα", περί "Μεγάλου Κόλπου"
Όπως ψευδώς αναφέρει ο "Mr Λακκούβας", η πλευρά του Δημάρχου Πάρου είχε δήθεν συνεννοηθεί με εκείνη του κ. Ρήγα, ώστε να του παράσχει πρόσφορο έδαφος για να προβεί ο κ. Ρήγας σε προσβολή της απόφασης του Δήμου Πάρου για αναστολή των εργασιών του για τέσσερις μήνες. Να βοηθήσει δηλαδή η Δημοτική Αρχή τον κ. Ρήγα να προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας, με σκοπό να δικαιωθεί η εταιρεία Ρήγας. 
  • Γιατί όμως όλα αυτά, σύμφωνα με τον αναξιόπιστο "Mr Λακκούβα"; 
Επειδή ο Δήμος Πάρου έχοντας την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που θα δικαίωνε το κ. Ρήγα, θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει σαν δικαιολογία ώστε να αναιρέσει την απόφασή του για απαγόρευση φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών για τέσσερις μήνες. 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Για άλλη μία φορά ο "Mr Λακκούβας" λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή την ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Το έπαιζε ανενημέρωτος δηλαδή... Διότι ο κ. Ρήγας είχε ήδη προσφύγει κατά το παρελθόν στο Συμβούλιο Επικρατείας, ζητώντας την αναστολή και την ακύρωση της απόφασης του Δήμου Πάρου για την απαγόρευση φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών για τέσσερις μήνες.

Πιο συγκεκριμένα: 
1)  Στις 2 Ιουνίου 2008, το Δημ. Συμβ. αποφάσισε την απαγόρευση φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών για 4 μήνες.

2)  Στις 10 Ιουνίου 2008, ο κ. Ρήγας (μαζί με αυτοκινητιστές) προσέφυγε στο Συμβ. Επ. για να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

3)  Στις 6 Δεκεμβρίου 2011, συζητήθηκε στο  Συμβ. Επ. η αίτηση ακύρωσης του κ. Ρήγα και στη συνέχεια με την υπ' αριθμόν 278/2012 απόφασή του, το Συμβ. Επ. απέρριψε την αίτηση ακύρωσης

4)  Παράλληλα όμως με την αίτηση ακύρωσης, ο κ. Ρήγας προσέφυγε και στην επιτροπή αναστολών του Συμβ. Επ. ζητώντας την αναστολή της απόφασης του Δήμου Πάρου. Η αίτηση αναστολής συζητήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2012 και απερρίφθη κι αυτή με τη σειρά της.

Συνεπώς τι μεθοδεύσεις και ποια διευκόλυνση ισχυρίζεται ο αναξιόπιστος "Mr Λακκούβας", ότι δήθεν έκανε ο Δήμος Πάρου;; Μεθόδευση και διευκόλυνση για κάτι που έχει ήδη υπάρξει απορριπτική απόφαση δεν γίνεται να υπάρξει αναξιόπιστε "Mr Λακκούβα"... Εκτέθηκες πάλι "Mr Λακκούβα"... Πάλι συκοφαντίες... Πάλι ψέμματα!!

Αυτά είναι λοιπόν τα κατασκευασμένα ψέματα του "Mr Λακκούβα"!
Αυτή είναι η αναξιόπιστη και μεθοδευμένη πληροφόρηση του "Mr Λακκούβα"!


Παριανοί και Παριανές, 
για άλλη μία φορά σας παρουσιάζουμε σωρεία ψευδών ισχυρισμών
και ψευδών δημοσιευμάτων του "Mr Λακκούβα"!

Αφήνουμε στη κρίση σας, την αξιοπιστία των λόγων του "Mr Λακκούβα"...
Εμπιστευόμαστε την κρίση σας...


Υ.Γ. (για άλλα κόλπα):
"Mr Λακκούβα", εμείς "Μεγάλα Κόλπα" δεν κάνουμε. 
Τα αφήνουμε για άλλους αυτά...


Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί !!!