Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων στο χώρο του δημοτικού σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας


Οι ΠΡΑΞΕΙΣ και τα ΕΡΓΑ μας, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Με δύο κουβέντες λοιπόν:

Η Πάρος αποκτάει "Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων στο χώρο του δημοτικού σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας", με άλλα λόγια ένα Κλειστό Γυμναστήριο !!

Προϋπολογισμός του έργου 2.100.000 ευρώ περίπου. Χωρητικότητα 290 θέσεις.

Σύντομη Περιγραφή

Το έργο περιλαμβάνει κεντρική αίθουσα γηπέδου - πολλαπλών χρήσεων (μπάσκετ, βόλεϋ, χάντμπολ και λοιπά αθλήματα, καθώς και διοργάνωση συναυλιών, παραστάσεων, εκθέσεων κλπ, ), με δάπεδο αγωνιστικό παρκέ, κερκίδες, αποδυτήρια 2 ομάδων και διαιτητών, ιατρείο, γραφεία και χώρο γραμματείας και όλες τις απαιτούμενες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις (κλιματισμός, ειδικός φωτισμός, ηλεκτρονικοί πίνακες σκορ κτλ). Με άλλα λόγια μιλάμε για ένα ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ!


Ιστορικό

Μετά την ολοκλήρωση από το Δήμο Πάρου όλων των απαραίτητων μελετών και των τευχών δημοπράτησης, υποβλήθηκε στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αίτημα για ένταξη σε πρόγραμμα βελτίωσης σχολικών εγκαταστάσεων... Αν και η μελέτη ήταν πλήρης και ώριμη, αρχικά δεν εντάχθηκε διότι η Περιφέρεια έδωσε προτεραιότητα σε κατασκευές σχολικών αιθουσών. Προσφάτως όμως, από τα υπόλοιπα των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια εξέδωσε νέα πρόσκληση για βελτίωση σχολικών εγκαταστάσεων. 

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πάρου κατόπιν εντολής του Δημάρχου κ. Βλαχογιάννη, άμεσα και εμπρόθεσμα κατέθεσαν την ώριμη και ολοκληρωμένη μελέτη του έργου. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πάρου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη για την έλλειψη κλειστού γυμναστηρίου στην Πάρο και την επιτακτική ανάγκη ένταξης του έργου. Τελικά οι συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου και των συνεργατών του, είχαν αποτέλεσμα την  οριστική ένταξη της χρηματοδότησης της κατασκευής του έργου στο ΕΣΠΑ. Με λίγα λόγια, άμεσα Δημοπρατείται και αμέσως μετά ξεκινάει η κατασκευή του έργου!!

Ένα όνειρο όλων των Παριανών παίρνει σάρκα και οστά. Είναι η προσωπική επιβράβευση του Δημάρχου Πάρου κ. Βλαχογιάννη Χρήστου προς την Παριανή αθλητική νεολαία για τις συνεχείς και κοπιώδεις προσπάθειες και επιτυχίες της.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η μεθοδικότητα των κινήσεων του Δημάρχου και η αθόρυβη δουλεία του επιτελείου του, αποδίδει καρπούς. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η δημιουργία στη Πάρο υποδομών μέγιστης σημασίας για τους κατοίκους, επισκέπτες αλλά και την οικονομία του νησιού. Και μάλιστα μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.


ΥΓ (προς αποφυγή πρόωρων συμπερασμάτων):
Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι προσπάθειες για τη δημιουργία Κλειστού Αθλητικού Κέντρου στη Παροικιά όχι μόνο δεν σταματούν αλλά αυξάνονται. Σε σύντομο χρονικό διάστημα μάλιστα θα υπάρξει σχετική ενημέρωση για τις νεότερες εξελίξεις στο θέμα....... 

Η παράταξή μας, 
"Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον",
συνεχίζει να μιλάει με ΠΡΑΞΕΙΣ και ΕΡΓΑ !!