Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Διερευνητική επίσκεψη κ. Πέτσα για τη προώθηση της Πάρου στη Ρώσικη αγορά !


Ο Δήμαρχος Πάρου, η Πρόεδρος και τα Μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Πάρου, σας προσκαλούν το Σάββατο 29 Ιουνίου και ώρα 12:00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με τον κ. Στέλιο Πέτσα, εκπρόσωπο του Ταξιδιωτικού Γραφείου «Le Grand Travel», διεθνούς εμβέλειας με ειδίκευση στην Ρωσική Αγορά.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Tα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εκλιπόντος Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μάρπησσας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25/06/2013

Ο Δήμαρχος, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Πρόεδροι και τα Μέλη των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, οι Πρόεδροι και τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Δημοτικών Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εκλιπόντος Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μάρπησσας Αντωνίου Ραγκούση.

Η προσφορά του στα κοινά ήταν πολύ σημαντική.
Το κενό που δημιουργεί ο αναπάντεχος χαμός του, είναι δύσκολο να αναπληρωθεί.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Αναβίωση εθίμου του Κλήδονα στην Παροικιά, απόψε στις 21:00

Πάρτε τον Μάη σας κι ελάτε να θυμηθούμε τα παλιά! Να ανοίξουμε το πιθάρι, να κάψουμε τους Μάηδες, να απολαύσουμε φρεσκοψημένο χταποδάκι και σούμα, να διασκεδάσουμε με ζωντανή, παραδοσιακή μουσική! Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί!


Το γεγονός θα λάβει μέρος απόψε, Κυριακή 23 Ιουνίου, στη παραλία Ζωοδόχου Πηγής και ώρα 21:00

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Απάντηση κ. Γαβάλα σε επιστολή του κ. Μπατσούρη

Πάρος 17-06-2013

Θέμα: Απάντηση σε έναν «πολύ, πολύ, πολύ αγανακτισμένο πολίτη».

Κε Μπατσούρη.

Α. Σύμφωνα με την επιστολή σας , η αγανάκτηση σας πηγάζει από το γεγονός ότι η βάρκα σας – η ερασιτεχνική αλιευτική σας βάρκα - δεν τροφοδοτείτε με νερό και ρεύμα.
Έχετε δίκιο.!! Όμως ερωτώ.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Προμήθεια εξοπλισμού Χ.Υ.Τ.Α. Πάρου - Αντιπάρου - 27 Ιουλίου η δημοπράτηση

Η ΠΑΡΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ !


Η Δημοτική Αρχή, "Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον", σεβόμενη πλήρως το περιβάλλον και το φυσικό πλούτο της Πάρου προχωράει στον πλήρη εκσυχρονισμό και στην αναβάθμιση της λειτουργίας του "Χ.Υ.Τ.Α. Πάρου-Αντιπάρου". Στις 27 Ιουλίου μάλιστα δημοπρατείται η προμήθεια των παραπάνω υπερσύγχρονων μηχανημάτων για τον Χ.Υ.Τ.Α.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Παροικιάς - Ξεκινούν οι εργασίες

Η ΠΑΡΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ !
Υπεγράφη η σύμβαση και τις επόμενες ημέρες Ξεκινούν οι Εργασίες για την Αποκατάσταση του ΧΑΔΑ (χωματερή) Παροικιάς - έργο μείζονος σημασίας - για την προστασία του Περιβάλλοντος και του Παριανού φυσικού πλούτου . Το έργο αφορά την περιβαλλοντική αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Παροικιάς, έκτασης 15.178,17 τ.μ. και η οποία περιλαμβάνει τα εξής:

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ολοκλήρωθηκαν οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Αρχαιολογικού Εργαστηρίου

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στη Νάουσα από 24 έως 26 Μαΐου οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Αρχαιολογικού Εργαστηρίου «Η μετάβαση από τους μεσαβυζαντινούς στους υστεροβυζαντινούς χρόνους 12ος – 13ος αι.», μέρος της τριλογίας των ερευνητικών συναντήσεων «Μεταμορφώσεις του Βυζαντίου».

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Διανομή Ψαριών στη Πάρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης» του Δήμου Πάρου, ανέπτυξε επαφές με τον αλιευτικό στόλο του νησιού, μετά από μεσολάβηση του κ. Μαλαματένιου Ν. προς εξασφάλιση φρέσκων ψαριών και την προώθησή τους, σε οικογένειες και φορείς που έχουν ανάγκη. 

Διανομή τροφίμων και ειδών ατομικής καθαριότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Κυριακή 2/6/2013 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διανομή τροφίμων και ειδών ατομικής καθαριότητας του Προγράμματος της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ στο οποίο εντάχθηκε το Νησί της Πάρου με ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Καλλίνικου, σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης» του Δήμου Πάρου.

ΔΥΟ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΠ

  • Σχετικά με το από 31 Μαΐου 2013 δελτίου τύπου της παράταξής μας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), η ΚΕΠ δημοσιοποίησε το παρακάτω δελτίου τύπου:

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Εγκατάσταση Κιβωτίων Παροχής Σκαφών και Πυροσβεστικών Φωλέων (pillars) στo Πίσω Λιβάδι - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η ΠΑΡΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ !!!


Ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης του έργου "Εγκατάσταση Κιβωτίων Παροχής Σκαφών και Πυροσβεστικών Φωλέων (pillars) στο Αλιευτικό Καταφύγιο στο Πίσω Λιβάδι"... Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η εγκατάσταση pillars στην Αλυκή.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Έγκληση Δημάρχου Πάρου εναντίον ιστολογίου "www.makeleio.gr"


Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Βλαχογιάννης, σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013, κατέθεσε στο Α.Τ. Πάρου έγκληση εναντίον "Αγνώστου δράστη - διαχειριστή του ιστότοπου - ιστολογίου www.makeleio.gr". Αιτία για την έγκληση αυτή υπήρξε ένα δυσφημιστικό και συκοφαντικό δημοσίευμα του ιστολογίου για τη Πάρο (Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα).

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Η Πάρος μεταξύ των 12 προτεινόμενων διεθνών προορισμών για Διακοπές !!


Η Πάρος βρίσκεται ανάμεσα στα 12 προτεινόμενα μέρη ανά το κόσμο για διακοπές, από τον διαδικτυακό τόπο της Ιταλικής VOGUE και του Ιταλικού Vanity Fair. Συνολικά μόνο τρία Ελληνικά νησιά βρίσκονται ανάμεσα στα 12 προτεινόμενα από τον διαδικτυακό τόπο για διακοπές και μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η Πάρος.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ο αναξιόπιστος "Mr Λακκούβας" ξαναχτύπησε πάλι!


Ο αναξιόπιστος "Mr Λακκούβας" χρησιμοποιεί για μία ακόμη φορά τη προσφιλή του τακτική με τα κατασκευασμένα ψέματα και τη διαστρέβλωση της αλήθειας!

Τελευταίο αποκύημα της νοσηρής φαντασίας του αναξιόπιστου "Mr Λακκούβα" είναι το από 9 Ιουνίου 2013 δημοσίευμα του στο blog που διατηρεί, με το οποίο ψευδώς ισχυρίζεται ότι ο Γιάννης Ραγκούσης είναι ο συντάκτης της χθεσινής μας ανάρτησης (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) σχετικά με τα νέα μηχανήματα που ήρθαν με σκοπό την ενίσχυση των εργασιών κατασκευής του "Νέου Αεροδρομίου Πάρου".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΟΥ, ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 9-6-2013

Αναφερόμενος στην ανάρτηση του ιστολογίου σας με ημερομηνία 9-6-2013, με θέμα "Η ΠΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ........", που έχει εύλογα προκαλέσει ανησυχία σε όλους τους φορείς του τουρισμού στην Πάρο, με την ουσιαστική προτροπή για σαμποτάζ στην Πάρο ως τουριστικό προορισμό, επισημαίνω ότι το κείμενο περί συγκάλυψης είναι συκοφαντικό και δυσφημιστικό όσον αφορά τουλάχιστον το Δήμο Πάρου, για το λόγο δε αυτό παρακαλώ για την αφαίρεση της σχετικής ανάρτησης που μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στην Πάρο.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΗΡΘΑΝ 20 περίπου ακόμη ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ - "ΤΕΡΑΤΑ", για την κατασκευή του "ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΡΟΥ" - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Μόλις ήρθαν στο νησί μας 20 περίπου Μηχανήματα - "Τέρατα" με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της κατασκευής του "Νέου Αεροδρομίου Πάρου". Τα μηχανήματα κατέφθασαν με το πρωϊνό πλοίο, σήμερα Κυριακή 9 Ιουνίου 2013.

Επιδοτούμενη Εκδρομή των μελών των ΚΑΠΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Π.Α. Δήμου Πάρου)

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Πάρου, ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια επιδοτούμενη εκδρομή των μελών των ΚΑΠΗ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Φιλοξενία Δημοσιογραφικών Αποστολών


Πρόγραμμα φιλοξενιών δημοσιογραφικών αποστολών για το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την πρόκληση δημοσιευμάτων για το νησί μας μέσω της εμπειρίας τους στο νησί μας και όχι μέσω πληρωμένης και απρόσωπης διαφήμισης. Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης μετά από ομόφωνη απόφαση, στα πλαίσια των δράσεων για την προβολή του νησιού, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πιο συγκεκριμένα προσκάλεσε (πάντα με την συμμετοχή των επαγγελματιών του νησιού) δημοσιογράφους, τηλεοπτικά συνεργεία και τουριστικούς πράκτορες με σκοπό γνωρίσουν το νησί.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Φωτογραφίες από τις εν εξελίξει Εργασίες Αποκατάστασης στο ΧΑΔΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

Η ΠΑΡΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ !



Η Αποκατάσταση του ΧΑΔΑ (χωματερή) στη Νάουσα - έργο μείζονος σημασίας για την προστασία του Περιβάλλοντος και του Παριανού φυσικού πλούτου - έχει ήδη ξεκινήσει. Το έργο αφορά την περιβαλλοντική αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στη θέση Καντηνελιές - Σαρακήνικο στη Δ.Κ. Νάουσας Πάρου, έκτασης 7.337,00 τ.μ. και η οποία περιλαμβάνει τα εξής:

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ο Δήμαρχος Πάρου για το Φρικτό Έγκλημα σε βάρος δύο Σκυλιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή το φρικτό έγκλημα σε βάρος δύο σκυλιών, που βρέθηκαν νεκρά στην παραλία Σάντα Μαρία, ο Δήμαρχος Πάρου, κος Χρήστος Βλαχογιάννης, δηλώνει ότι καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια αυτή.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Η Πάρος στα "Hondos Center" !


Σε λίγες ημέρες τα δύο μεγαλύτερα καταστήματα της Αλυσίδας "Hondos Center", στην Ομόνοια και στο εμπορικό κέντρο "Απολλώνια Πολιτεία" στην Θεσσαλονίκη, θα ντυθούν με τα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις της Πάρου!!! 

Ολοκλήρωση ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗΣ ΔΡΟΜΟΥ Αγ. Νικολάου στην Αλυκή - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η ΠΑΡΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την πλακόστρωση του δρόμου πλησίον της παιδικής χαράς στον Αγ. Νικόλαο της Αλυκής (δίπλα από το γήπεδο). Ένα έργο τ'οποίο είχαμε προαναγγείλει με το από 22 Φεβρουαρίου 2013 δελτίο τύπου της παράταξής μας, "παίρνει σάρκα και οστά". 

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΡΟΥ - Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά από πρωτοβουλία της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. και την λήψη σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου και του Δ.Σ. της Επιχείρησης πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της καταγραφής και της ψηφιοποίησης του αρχειακού και ανενεργού μέχρι σήμερα ιστορικού υλικού του νησιού μας.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΒΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ... Τα επίσημα έγγραφα

 Περί εμπορικού λιμανιού ο λόγος

Επειδή εμείς πάντοτε μιλάμε μόνο με ΠΡΑΞΕΙΣ και ΕΡΓΑ και όχι με λόγια του αέρα όπως κάποιοι άλλοι κάνουν , σήμερα Δημοσιοποιούμε τα Επίσημα Έγγραφα με τις απορριπτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Οι απορριπτικές αποφάσεις αφορούν την "Αίτηση Αναστολής" και την "Αίτηση Ακύρωσης", που είχε καταθέσει η εταιρεία του κ. Ρήγα εναντίων της απόφασης του Δήμου Πάρου για την Απαγόρευση Φορτοεκφόρτωσης Αδρανών Υλικών για τέσσερις μήνες.

Χαιρετισμός Δημάρχου Πάρου στο "2ο Διεθνές Ερευνητικό Εργαστήρι"


Εκλεκτοί σύνεδροι, κυρίες και κύριοι,

Εκ μέρους του Δήμου Πάρου, της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου σας καλωσορίζω στο νησί μας και στο 2ο Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήρι Τριλογίας «Μεταμορφώσεις του Βυζαντίου» ή “Byzantium in Transition”!