Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ, Πάρος 01/02/2016

Τις τελευταίες ημέρες έγιναν πολλές συζητήσεις με αφορμή την πλακόστρωση των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων του παραλιακού μετώπου της Παροικίας, ακούστηκαν κορώνες λαϊκισμού και η παραπληροφόρηση κυριάρχησε για ακόμη μία φορά, ξεπερνώντας κάθε όριο. Για αυτό θεωρούμε απαραίτητο, σε ότι μας αφορά ως παράταξη, με απόλυτη σαφήνεια, να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας.
 
Η προοπτική υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και αφού πρώτα συμφωνήθηκε η αναγκαιότητά του, αποφασίστηκε να εκπονηθεί μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, η οποία στην συνέχεια θα ερχόταν στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση. 
 
Η απόφαση αυτή δεν τηρήθηκε. Η μελέτη δεν ήρθε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο κι έτσι δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσουμε τις απόψεις μας ώστε το έργο να γίνει προς όφελος όλων των πολιτών.
 
Τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής :
  • Γιατί έγινε αυτό;
  • Ποιόν ή ποιούς εξυπηρετεί η βεβιασμένη υλοποίηση του έργου;
  • Γιατί δεν ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα βήματα υλοποίησης του;
Είναι προφανές ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν και ο καθένας πρέπει να αντιληφθεί ότι η μειοψηφία έχει χρέος να προστατεύει το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου. Κανένας από εμάς, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, δεν επιτρέπεται αφενός να απαξιώνει το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου με τις πράξεις του και αφετέρου να περνάει στου πολίτες μηνύματα που δεν συνάδουν με μια ευνομούμενη κοινωνία .
 
Ως προς την ουσία του έργου: Συμφωνούμε απολύτως ότι το παραλιακό μέτωπο της Παροικίας δεν παρουσιάζει την εικόνα που θα θέλαμε να έχει. Αναμφίβολα επιδέχεται πολλών βελτιώσεων. Όχι μόνο ως προς την πλακόστρωση αλλά και σε σχέση με τη γενικότερη εικόνα του. Για αυτό, όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε για την αναβάθμιση του (αφήνοντας στην άκρη τα μικροπολιτικά συμφέροντα και τις λαϊκίστικες κορώνες) με γνώμονα πάντα το κοινό καλό.
 
Επιβάλλεται το δημοτικό Συμβούλιο , αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου της πλακόστρωσης, να εξετάσει τα νέα δεδομένα και να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις έτσι ώστε να μην μετατραπεί ο παραλιακός στο σύνολό του σε χώρο στάθμευσης πολυτελείας ή να καταληφθεί και η τελευταία σπιθαμή του από τραπεζοκαθίσματα.
 
Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον